BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Nereus
Simning

Krabban

Detta är en grupptyp för barn som har behov av att få simma i en liten simgrupp med hög lärartäthet, eller behov av ett något långsammare och individuellt inlärningstempo. I lugn miljö får barnen i sin egen takt och efter egen förmåga upptäcka glädjen med vatten. Läroplanen och målen är individuella och bestäms tillsammans med instruktörerna.  

 

Gruppen riktar sig till barn med exempelvis en kognitiv funktionsnedsättning eller en neuropsykiatrisk diagnos. Barnen behöver inte ha diagnostiserats för att gå i Krabban, utan det räcker med att ni föräldrar ser behovet hos ert barn. Tänk på att alla barn är olika, och det är i vissa fall inte fördelaktigt med den här typen av grupp trots uttalad diagnos, och då kan ni självklart testa vår vanliga simskola först. 

 

De första tillfällena vill vi att en förälder eller ledsagare är ombytt och med i vattnet. I samråd med instruktören tas beslut när/om barnen är trygga nog att vara med i undervisningen på egen hand.

 

Krabban Grund

Det behövs inga förkunskaper för att börja i Krabban Grund. Vi anpassar övningarna och lekarna efter individen.

 

Målet är att känna sig trygg på grunt vatten och utvecklas i sin egen takt. 

 

Krabban Djup

Här vill vi att barnen ska kunna vända sig från rygg till mage utan att nudda botten, simma 10m ryggsim och hoppa från kanten på grunt vatten. 

 

Målet är att känna sig trygg på djupt vatten och utvecklas i sin egen takt.