BOKA BABYSIM PÅ HARJAGERSBADET MED START VECKA 11
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Nereus
Simning
Vanliga frågor och svar

Jag har inte fått någon plats!! Kan jag ställa mig i kö ?

Vi har inget kösystem. Om det blir en plats ledig så kommer den med automatik ut på vår bokningssida, så det är där du får hålla koll efter lediga platser.

 

Vilken nivå ska jag anmäla mitt barn på?

Titta efter på sidan Våra grupper under rubriken "Simskola". Där beskriver vi vad man ska kunna på de olika nivåerna. Grupperna är indelade efter kunskapskrav.

 

Vad händer när det är avslutning?

I samband med sista lektionen för säsongen får alla barn en medalj och ett diplom. Samtidigt finns det då möjlighet att köpa de simmärken som barnet klarat av under terminen.

 

Mitt barn är redan vattenvant, måste vi ändå börja i Baddaren?

Om ditt barn är vattenvant går det givetvis bra att börja på Bläckfisken istället MEN barnet måste kunna doppa huvudet obehindrat, ligga och flyta på vattnet i några sekunder UTAN någon hjälp av simhjälpmedel. Tänk på att det kan var bra att börja på en ”lagom ” nivå eftersom det kan ta både kraft och energi att vara i en grupp och ta instruktioner och att vara i från mamma och pappa;)

 

Vilka avboksningsregler gäller?

Här hittar du reglerna som gäller vid avbokning: AVBOKNINGSREGLER KLICKA HÄR!

 

Varför börjar ni inte att träna de olika simtagen med en gång?

För att bli riktigt simkunnig krävs det att man är vattenvan. Det är viktigt att man vågar lita på att vattnet bär en och att man är bekväm i vattnet. Är man rädd spänner man sig och det tar längre tid att lära sig. Om man låter barnet få tid på sig att få en vattenvana kommer vägen till simkunnighet att gå lättare och det kommer att vara roliga för barnet.

 

Varför lär barnen sig inte att simma bröstsim först ?

Bröstsim är det simsätt som är svårast för ett barn att lära sig. Det är inte bara svåra rörelser som kräver en viss motorisk mognad, det är även svårt att koordinera. I vår simskola får barnen lära sig alla simsätt. Precis som det är bra att göra många olika rörelser på land så är det även bra att göra många olika rörelser i vattnet.

 

Hur många barn är man i gruppen?

Det är lite olika beroende på hur många ledare samt vilken grupp det är, men någonstans mellan 8-10 barn på minimum 2 ledare. Oftast fler ledare på färre barn i de yngre grupperna.

 

När är vi i den djupa bassängen?

Vi har simundervisning på såväl djupt och grunt vatten från start, från fisken guld är all utbildning på djupt vatten. 

 

Varför är de i den djupa bassängen?

Att vara vattenvan innebär att man är trygg i vattnet även om det är mycket vatten under dem. Om man måste känna botten hela tiden vågar man inte helt lita på att vattnet bär en .

 

Vi kan inte komma en gång, kan jag hoppa in i en annan grupp istället så att jag får alla mina gånger?

Tyvärr är detta inte möjligt.

 

Hur vet jag vad jag ska anmäla till nästa termin?

I slutet av terminen får ni en rekommendation inför kommande termin när ni loggar in på bokningssidan. Det är viktigt att man INTE anmäler till en högre nivå än man blivit rekommenderad. Vi provar simmarnas kunskaper de två första gångerna på terminen och uppfyller man inte förkunskapskravet kommer man att bli erbjuden plats i en grupp som motsvarar barnets förkunskap. 

 

Vilken utrustning behöver eleven ha på simskolan?

Badkläder som sitter åt, sätt gärna upp håret på de med långt hår alternativt badmössa plus handduk och tvål/schampo till att duscha innan simskolan. Från och med Fisken silver är det tillåtet med simglasögon.

 

Vad tycker ni om armpuffar, simdynor och andra badleksaker? 

Vi tycker väldigt bra om leksaker där barnen själva kan välja om de vill ha hjälp att hålla sig ovanför vattnet. Vi tycker mindre bra om leksaker som man sätter fast på barnen. Armpuffar, badringar, simdynor och badkläder med inbyggda flytkuddar uppmuntrar inte barnen till att lära sig att ta sig fram på egen hand i vattnet och ger ofta ett felaktigt vattenläge. Flytkorvar och plattor är de enda flythjälpmedlen vi använder i vår simskola eftersom barnen då själva kan välja när de vill hålla i något och när de vill prova utan.

 

Vad gör jag om mitt barn blir sjukt eller inte kan delta på någon lektion? 

Du behöver inte göra en sjukanmälan om ni är borta vid något enstaka tillfälle. Vid längre frånvaro är vi dock tacksamma om detta meddelas till oss på kansliet. Kontaktuppgifter till oss hittar Ni högst upp på våra hemsidor.

 

Jag har glömt en sak på badet och undrar om ni hittat den?

Kvarglömda saker samlas upp och läggs i speciella korgar där du själv kan kontrollera om den finns.

Skulle vi hitta dyrare värdesaker, t ex mobiltelefoner eller plånböcker, förvaras dessa på annat ställe och du får då be personalen om hjälp.

Tag kontakt med det bad där barnet går på undervisning så hjälper de er.

 

Jag skulle vilja jobba som simlärare, hur gör jag? Gå till JOBBA HOS OSS, ligger i översta raden på startsidan för mer information. 

 

Hur många lektionstillfällen ingår i simskolan?

Vi har en terminskalender för hösttermin resp vårtermin som visar hur många gånger aktuell termin innehåller.

 

Hur många elever ingår i varje simskolegrupp?

Olika beroende på gruppernas nivå, mellan 4-7 elever per instruktör

 

Hur lång är en lektion?

En simlektion är 30–50 minuter lång, beroende på grupp, plus ombyte innan och efter.

 

Var ligger er simskola?

Vi har verksamhet på Harjagersbadet i Kävlinge.

 

Vad händer om en lektion ställs in? 
Vi gör vårt bästa för att se till att alla lektioner erbjuds, men med oförutsedda omständigheter, såsom en bassängstängning, kan vi inte garantera att det kommer att bli en ikapplektion.