BOKA SIMSKOLA
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Nereus
Simning

Babysim 3 mån-1 år
För att kunna börja på babysim måste barnet ha fyllt 3 månader vid terminsstart, ha läkt navelsträng och väga minst 4 kg. Är barnet för tidigt fött, innan vecka 37, bör ni vänta tills det har gått 3 månader efter beräknat födelsedatum. 
 
3-7 mån nybörjare
Genom sång och rörelse vänjer vi oss vid den nya miljön i simhallen, vi lär ut grundgreppen i mag- och ryggläge, och under kursens gång får barnen göra sina första dopp med vägledning av instruktören. Lektionerna är max 20 minuter långa. 
 
3-7 mån fortsättning
Här fortsätter vi med och utvecklar övningarna från nybörjarkursen. Känner sig barnet bekvämt med doppet kan vi nu ge mer frihet under vattnet, självklart med hänsyn till vad det enskilda barnet är redo för. Lektionerna är max 30 minuter långa. 
 
7-12 mån
Den här kursen vänder sig både till nybörjare och er som har gått i babysim tidigare. I den här åldern utvecklas motoriken snabbt, vilket innebär att vi även kan utveckla övningarna med utgångsläge i barnets kroppskontroll. Lektionerna är max 30 minuter långa. 
Babysim 1-2 år

Från att barnen är 1 år följer kurserna resten av simskolans terminer med 14-16 lektioner. Dessa nivåer beräknas starta till hösten 2024. 

 

12-18 mån

Här kan vi utveckla de tidiga övningarna och det blir tydligare att vi jobbar mot målet med babysim. En viktig del i kursen är att skapa respekt för vattnet, samtidigt som sångerna och lekarna fortfarande är centrala i undervisningen. Lektionerna är max 30 minuter långa

 

 

18-24 mån

Barnen blir nu mer självständiga och mer utmanade i sin simning. Vi strävar mot att uppnå målet med babysim, alltså att kunna hoppa i, komma under ytan, vända och ta sig tillbaka till kanten för att greppa tag igen. Lektionerna är max 30 minuter långa